Втората фаза – градење на капацитетите

Втората фаза на градење на капацитетите со општините и менторските организации започна во септември 2017 година со спроведување на 3 обуки. На овие обуки учествуваа претставници од менторските организации и општините Карпош, Делчево, Кочани, Чашка, Теарце и Ресен. Првата обука … Continued

Тренинг – субрантисти

Во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“ имплементиран од ЦОСВ Прилеп во партнерство со ЖГИ АНТИКО од Скопје и Центар за граѓанска иницијатива од Прилеп ќе се одржи тренинг за добитниците на субгрантови. Тренингот ќе се одржи на … Continued

Тренинзи

Процесот на изградба на капацитети со општините и менторскитеорганизацации започна со реализација на 3 тренинзи кои се одржаа во октомври 2016.: Разработка на конфликти преку користење на методата Кругови на доверба Анализи засновани на факти и истражување Застапување преку конкретни … Continued